nivel

Susaeta

C/ Campezo nº 13 – 28022 Madrid

Tel.: 913 009 100 – Fax: 913 009 118

general@susaeta.com

© Susaeta Ediciones, S. A.

començo
a LLEGIR

Míralo por dentro

COMPRAR

ja sé
LLEGIR

Míralo por dentro

COMPRAR

l’aventura
de LLEGIR

Míralo por dentro

COMPRAR

el plaer
de LLEGIR

Míralo por dentro

COMPRAR

Plan de lectura

El pla de lectura LLEGIR AMB SUSAETA va adreçat a nenes i nens de totes les edats, a partir dels 6 anys, i pretén animar a llegir els qui estan començant, despertar la imaginació dels petits lectors, motivar-los perquè gaudeixin llegint i donar-los confiança en la seva progressiva capacitat lectora.

Míralo por dentro

COMPRAR

Assessorament pedagògic

La gradació de continguts d’aquest pla de lectura s’ha dut a terme amb l’assessorament pedagògic d’una mestra d’Educació Primària, que ha supervisat tots els textos i il·lustracions.

L’àmplia varietat de títols ofereix la possibilitat d’escollir sempre el llibre que més interès desperti al nen segons l’edat i les preferències.

Entrevista amb María Luisa García Herrero, assessora del pla de lectura LLEGIR AMB SUSAETA

Míralo por dentro

COMPRAR

Material didàctic descarregable

LLEGIR AMB SUSAETA ofereix a més fulls d’activitats per als petits lectors, amb les solucions, i guies per al professorat en cada nivell de lectura, que poden descarregar-se gratuïtament. Descàrregues: 1234

Míralo por dentro

COMPRAR

Progressió en quatre nivells

El pla s’organitza en 4 nivells on s’ha buscat una progressió gradual en els temes, l’extensió dels textos, el tipus i la grandària de la lletra, l’estructura de les frases, el vocabulari, els continguts i fins i tot el tipus d’il·lustracions, de manera que els nens i les nenes de qualsevol edat se sentin còmodes en la seva progressió lectora i tinguin la satisfacció de llegir sencer un llibre i gaudir-ne.

Nivells: 1 2 3 4

Míralo por dentro

COMPRAR

començo a LLEGIR

6-7 anys • Primària (Cicle Inicial)

Per a infants que comencen a llegir frases senzilles

Són llibres de 32 pàgines amb paràgrafs curts de 3 a 4 línies, en una lletra infantil i lligada de considerable grandària, i amb grans il·lustracions molt acolorides i de fantasia. Contenen versions adaptades de contes tradicionals i noves històries de ficció o textos divulgatius fàcils.

Veure els llibres del nivell 1

Míralo por dentro

COMPRAR

ja sé LLEGIR

8-9 anys • Primària (Cicle Mitjà)

Relats curts per a nens que ja saben llegir

S’augmenta a 48 el nombre de pàgines, amb blocs de text de 6 a 8 línies, frases més llargues i vocabulari d’ús diari, en un tipus de lletra gran amb serif i trets infantils. Són versions adaptades de contes clàssics i d’obres literàries, així com noves històries de ficció i textos divulgatius de temes que desperten l’interès en aquestes edats. Les il·lustracions, de tipus figuratiu i amb molt de detall, ajuden a contextualitzar el contingut escrit, que està dividit en capítols per facilitar la lectura.

Veure els llibres del nivell 2

Míralo por dentro

COMPRAR

l’aventura de LLEGIR

10-11 anys • Primària (Cicle Superior)

Històries més llargues per a nens amb pràctica de llegir

Aquest nivell és per a nens que ja han adquirit certa confiança i seguretat en la lectura i són capaços d’aventurar-se amb històries més llargues. Les 72 pàgines del llibre ofereixen una versió adaptada de clàssics de la literatura que atrauen nenes i nens de 10 a 11 anys per la proximitat amb els seus personatges i aventures, o bé textos de caràcter divulgatiu sobre temes històrics i culturals del seu interès. Les frases són més complexes i poden incloure paraules que no s’utilitzen quotidianament. Les il·lustracions, molt atractives i d’escenes riques en contingut i detall, alternen amb algunes pàgines senceres de text, que va en un tipus de lletra de menor grandària.

Veure els llibres del nivell 3

Míralo por dentro

COMPRAR

el plaer de LLEGIR

més d’11 anys • ESO

Adreçat a joves que gaudeixen llegint

Són llibres de 72 pàgines amb tot tipus d’estructures gramaticals i vocabulari, donant per fet la capacitat del jove lector de buscar les paraules que no conegui o deduir-los pel context. Es tracta de versions adaptades de clàssics de la literatura que atrauen els joves pel seu interessant contingut, així com biografies, textos històrics i divulgatius. Les il·lustracions realistes i amb molt de detall aporten color i interès als textos, que desenvolupen una trama argumental més complexa alhora que ocupen més espai a la pàgina i de vegades omplen pàgines senceres alternant amb les il·lustracions.

Veure els llibres del nivell 4

Míralo por dentro

COMPRAR

Històries de dracs

Aquests éssers fantàstics apareixen als contes i llegendes de moltes cultures d'Orient i d'Occident. I on hi ha un gran perill, acostuma a haver-hi un heroi: molts són els qui van passar a la història per enfrontar-se amb un ferotge drac.

Míralo por dentro

COMPRAR

Cavallers medievals

Ser un cavaller a l'Edat Mitjana era quelcom a l'abast de pocs. Calia demostrar contínuament que es dominaven les armes, però saber poesia i música també era important: l'amor era un dels dos motius ideals per lluitar. L'altre, la religió.

Míralo por dentro

COMPRAR

El llibre de la selva

Malgrat que va publicar-se el 1894, el llibre conté diversos contes escrits anteriorment per Kipling. L'autor va basar-se en relats i llegendes de l'Índia que van fer-li estimar la natura i la vida salvatge. Els seus personatges i el savi Baloo ens ensenyen a conviure en pau.

Míralo por dentro

COMPRAR

Pinotxo

L'escriptor italià Carlo Collodi pretén amb la història de Pinotxo ensenyar que tots els actes tenen conseqüències. De vegades, les trapelleries porten disgustos, però d'elles també s'aprèn que la virtut i la bondat tenen la seva recompensa.

Míralo por dentro

COMPRAR

La sireneta

Segons la mitologia antiga, les sirenes embruixaven amb el seu cant els mariners. Hans Christian Andersen va inspirar-se en elles, però la protagonista del seu relat va arriscar-ho tot, fins i tot la seva vida, per amor, la qual cosa va canviar la visió d'aquests éssers a partir d'aleshores.

Míralo por dentro

COMPRAR

Les princeses ballarines

Els germans Grimm van dedicar-se a recopilar els contes de la tradició oral del seu país. Les princeses ballarines ens explica que, en un llunyà país, hi havia un rei molt bo amb el seu poble, les dotze filles del qual guardaven un secret…

Míralo por dentro

COMPRAR

Festa de bruixes

A en Pere i la Nora els encanten les històries de bruixes... però molt millor si es queden quietetes a dins dels contes! La veritat és que, de vegades, és millor fer cas dels grans…

Míralo por dentro

COMPRAR

Castells de por

Tens por? No m'ho crec! Visita amb nosaltres un castell misteriós ple de sorpreses i vine després a conèixer l'ogressa Lola Gola i les seves sis increïbles nebodes.

Míralo por dentro

COMPRAR

Històries d`ogres

Tres ogres de veritat i un que, en realitat, era un rei és el que trobaràs si t'animes a llegir aquest llibre. I, ja se sap, on hi ha ogres, també hi ha valents herois. Entra i coneix els nostres!

Míralo por dentro

COMPRAR

Històries de ponis

A la Teresa li encanten els ponis... a tu també? Entra en aquest llibre per aprendre moltes coses sobre els seus animals preferits i per viure aventures amb el trapella poni Ton.

Míralo por dentro

COMPRAR

Descobreix els animals de la masia

Gallines, coloms, porcs, vaques, ànecs, anyells, cabres, conills, cavalls, ases, abelles i un elegant paó viuen a dins d'aquest llibre.

Míralo por dentro

COMPRAR

El perquè dels animals

T'has preguntat alguna vegada per què ploren els cocodrils?, per què brillen tant els ulls dels gats? o, per què els pingüins caminen fent passes curtes? Aquí trobaràs les respostes a aquestes i altres preguntes sobre els animals.

Míralo por dentro

COMPRAR

L'illa del tresor

Stevenson va escriure L'Illa del Tresor quan va veure el seu nebot dibuixar amb aquarel·les el mapa d'una illa. Va començar a posar-hi noms: l'Illa de l'Esquelet, el Turó de la Llarga Vista, fins a escriure a la cantonada superior dreta les paraules «L'Illa del Tresor». Després d'una llarga malaltia, va morir l'any 1894 a l'illa d'Upolu, al Pacífic sud, on vivia aleshores. Devia trobar el seu tresor en aquella illa?

Míralo por dentro

COMPRAR

Les aventures de Tom Sawyer

Els records d'infantesa i de joventut serveixen d'inspiració a Mark Twain per a escriure Les aventures d'en Tom Sawyer, ambientades en una petita localitat a la vora del riu Mississipí, com la que va veure créixer l'escriptor en els primers anys de la seva vida (Hannibal). En aquella època existia l'esclavitud en aquella regió, l'estat de Missouri, al sud dels Estats Units.

Míralo por dentro

COMPRAR

La volta al món en 80 dies

L'escriptor francès Jules Verne és el pare de la literatura de ciència ficció. En les seves novel·les sempre incloïa els avenços científics del seu temps i, gràcies a la seva intuïció, va anticipar-se al submarí o als viatges espacials. L'any 1872 va publicar per fascicles La volta al món en 80 dies, i va tenir tant d'èxit que es feien apostes de debò.

Míralo por dentro

COMPRAR

La cabana de l'oncle Tom

Els Estats del Sud defensaven l'esclavitud per a les seves grans plantacions, mentre que els del Nord, molt industrialitzats, demanaven la seva abolició. Arrel de la llei de 1850 contra els esclaus que escapaven a un Estat lliure, Harriet B. Stowe va escriure «La cabana de l'oncle Tom», publicada per fascicles entre 1851 i 1852, i com a llibre l'any 1852, que defensava posar fi a les lleis injustes i acabar amb l'esclavitud.

Míralo por dentro

COMPRAR

L'illa misteriosa

Verne, a més d'incloure en les seves novel·les els avenços tecnològics de l'època, va avançar-se a molts d'altres, com ara els viatges espacials o sota el mar. La seva primera novel·la, Cinc setmanes amb globus (1862), va donar-li tanta fama que va continuar fent llibres d'aventures fantàstiques. L'illa misteriosa fou escrita i publicada per fascicles durant dos anys (1874-75), i és una de les més famoses. En ella mostra la importància de la ciència en les nostres vides, a través del personatge Cirus.

Míralo por dentro

COMPRAR

Robin Hood

El personatge de Robin Hood va convertir-se des de l'època medieval en una llegenda: era l'home fora de la llei que vivia al bosc de Sherwood amb la seva banda de fugitius, i robava els rics per donar les riqueses als necessitats. Va existir de debò o fou un mite?.

Míralo por dentro

COMPRAR

Dràcula

Bram Stoker va aconseguir una original recreació del mite del vampir en Dràcula, perquè tot i que va inspirar-se en el folklore i altres obres literàries, va dotar el seu personatge d'una atracció irresistible, i combinà així la por de la mort amb l'afany de la immortalitat i el desig amorós.

Míralo por dentro

COMPRAR

Robinson Crusoe

En Robinson Crusoe, Daniel Defoe mostra com l'ésser humà és capaç de superar les dificultats amb esforç, paciència i enginy, alhora que fa veure la necessitat de comunicar-se i d'integrar-se en la societat.

Míralo por dentro

COMPRAR

Viatge al centre de la terra

La primera novel·la de Verne, Cinc setmanes amb globus (1862) va donar-li tanta fama, que va continuar escrivint llibres d'aventura fantàstica. El següent fou Viatge al centre de la Terra (1864), i va haver de documentar-se en geologia, mineralogia i paleontologia. Les detallades descripcions d'animals prehistòrics van meravellar els experts.

Míralo por dentro

COMPRAR

Cinc setmanes amb globus

Jules Verne va començar amb aquesta novel·la, la primera, Cinc setmanes amb globus (1862), una carrera d'èxit com a escriptor, amb el nou gènere que havia iniciat: novel·la d'aventures al límit de l'impossible, però creïbles per les nombroses dades que oferia de les darreres troballes científiques. Gràcies precisament a aquesta barreja d'aventura i coneixement, aquest autor francès és molt llegit pels joves d'arreu del món.

Míralo por dentro

COMPRAR

Aventures de Sherlock Holmes

Tota l'obra de Conan Doyle es va veure eclipsada per l'èxit de les Aventures de Sherlock Holmes, que va començar a publicar per fascicles en la revista Strand des de 1891, i després va reunir com a llibre de 12 aventures el 1892. L'encert de l'autor fou triar la forma de relats curts, on posava de relleu l'extraordinària capacitat d'observació, raonament i deducció d'aquest detectiu.

Míralo por dentro

COMPRAR

Oliver Twist

Les penúries econòmiques de Dickens van inspirar les seves millors novel·les (Oliver Twist, David Copperfield, Temps difícils), de gran contingut i crítica social. Gràcies a una herència, Charles deixa la fàbrica on treballava i es posa a estudiar. Aprèn taquigrafia i amb 17 anys escriu als diaris. El 1836 escriu per a un editor una novel·la per fascicles setmanals, Oliver Twist, on mostra amb cruesa la difícil vida dels més pobres. Va tenir un enorme èxit.

Míralo por dentro

COMPRAR

Jaume I, el Conqueridor

Aquest llibre us descobrirà qui era Jaume I i per què li deien el Conqueridor. Jaume I va conquerir dos regnes i va enviar les seves naus a través de la Mediterrània a la recerca de nous horitzons. Però també va ser un home d'art i de lletres, fundador d'escoles on es compartien els coneixements de diverses cultures i escriptor d'obres tan importants com el Llibre dels Feits.

Míralo por dentro

COMPRAR

Història de Catalunya

Aquest llibre us ajudarà a conèixer la història d'un poble, el català. Des de l'arribada dels romans a terres catalanes fins a la restauració de la Generalitat, Catalunya ha passat per moment de joia, però també per molts de tristesa i repressió. La gent, desitjosa de continuar sempre endavant, ha fet d'aquestes terres un lloc pròsper i acollidor, una terra rica i moderna.

Míralo por dentro

COMPRAR

Tirant lo Blanc

Tirant lo Blanc és l'obra de cavalleria més important de l'escriptor i cavaller valencià Joanot Martorell, i és considerada un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en llengua catalana. En aquest llibre es mostra el Tirant desitjós de ser cavaller, la influència que té en ell un ermità i el seu llibre, i els seus inicis com a cavaller. També s'expliquen algunes de les batalles més rellevants i els afers amorosos dels protagonistes.

Míralo por dentro

COMPRAR

Guifré el Pilós

Comte català que va dedicar el seu regnat a reconquerir, organitzar i repoblar les terres catalanes, Guifré el Pilós és recordat sobretot per la llegenda de la bandera catalana. Ferit de mort, Guifré demanà al rei franc Carles el Calb un escut d'armes perquè el seu era tot daurat. Carles el Calb es mullà els dits amb la sang de la ferida i feu quatre ratlles a l'escut. Amb el temps, aquelles quatre ratlles sobre el fons daurat esdevindrien la senyera de Catalunya.

Míralo por dentro

COMPRAR

El comte Arnau

Capficat amb protegir la terra dels seus avantpassats dels pobles forasters, el comte Arnau va ser un lluitador incansable. Un dia, però, va visitar una de les viles dels forasters, i allà va conèixer l'amor de la seva vida, l'abadessa Adelaisa. Se n'enamorarà i la segrestà. Diu la llegenda que des d'aleshores, l'ànima del comte està maleïda i està condemnat a cavalcar eternament.

Míralo por dentro

COMPRAR

El drac de Banyoles

Vols saber com era el drac que va aparèixer un dia a l'estany de Banyoles? Tenia l'alè pudent, les potes com troncs i unes urpes enormes, i tot ho destrossava al seu pas... Descobreix qui va ajudar als vilatans a alliberar-se del drac per sempre utilitzant un mètode peculiar.

Míralo por dentro

COMPRAR

En Serrallonga, el bandoler

Descobreix qui era en Joan Sala, més conegut com en Serrallonga, el bandoler i per què va acabar essent un dels lladres de pas més famosos de les nostres terres. Viu les seves aventures i desventures!

Míralo por dentro

COMPRAR

El Timbaler del Bruc

Descobreix qui era l'Isidre Lluçà, més conegut com el Timbaler del Bruc, i què va ser capaç d'aconseguir gràcies a la seva valentia i l'ajuda del seu timbal i la natura.

Míralo por dentro

COMPRAR

Sant Jordi i el Drac

Descobreix els detalls de la llegenda de sant Jordi i per què el dia 23 d´abril, dia dels enamorats a Catalunya, els nois regalen una rosa a la seva xicota.

Míralo por dentro

COMPRAR

El Gegant del Pi

Descobreix qui era el Gegant del Pi i com va aconseguir vèncer el gegant moro que havia envaït Barcelona.Coneixes la cançó que li cantaven els nens quan el veien passar? Saps on pots veure la seva silueta?

Míralo por dentro

COMPRAR

En Patufet

Descobreix qui era en Patufet, el nen més menudet que ha existit mai. Coneixes els fets i la cançó que el va fer famós arreu? Viu les seves aventures i desventures i gaudeix d´aquesta tendra i divertida història!

Míralo por dentro

COMPRAR

En Tabalet

Descobreix com era en Tabalet, el petit conillet que vivia en un cau amb la seva mare, la Maria Cuacurta. Viu amb ell i els seus amics les aventures i perills del bosc. Deixa´t endur per la curiositat...

Míralo por dentro

COMPRAR

Els castellers

Descobreix els castellers i l´art de fer castells humans de la mà d´en Magí, un nen molt eixerit a qui agrada molt fer d´enxaneta en una colla castellera.

Míralo por dentro

COMPRAR

La nit de Sant Joan

Descobreix els orígens i els misteris de la Nit de Sant Joan de la mà de la Laia, una nena molt espavilada i curiosa a qui el seu pare exp de la Laia, una nena molt espavilada i curiosa a qui el seu pare explica secrets sobre la nit més màgica de l´any.

Míralo por dentro

COMPRAR

La Castanyera

Descobreix la figura de la castanyera i la festa de la Castanyada de la mà d´en Roc, un nen molt eixerit a qui agrada molt aquesta festa tan tradicional.

Míralo por dentro

COMPRAR

El Caganer

Descobreix la figura del caganer de la mà de la Núria, una nena molt espavilada a qui al principi no entusiasma gaire aquest homenet tan peculiar que es posa al pessebre.

Míralo por dentro

COMPRAR

El Tió de Nadal

Descobreix els secrets perquè el tió cagui més regals de la mà de l´Albert i la Nora, uns germans que viuen amb molta alegria els preparatius de les festes de Nadal.

Míralo por dentro

COMPRAR